ZC Montreal Sport - Kras Antwerpen

Vóóraf…

In haar streven naar een vaste kern van een 7-tal spelers, kan de sportieve staf Remi Van Belle niet meer als basisspeler oproepen. Jenia Salanovich en Martijn Debbaut revalideerden intussen verder.
Timo De Witte kwam deze week over van eerste provincialer Berca Middelkerke en maakte zijn debuut op het Vlaams niveau. Na zijn wittebroodsweken verscheen Patience voor de eerste (en hopelijk niet laatste) keer aan de aftrap…


HET ZC B-LOK IS TERUG!


EERSTE HELFT

Tijdens de gebruikelijke studieronde tasten de beide stijlen elkaar af: de thuisploeg ving de jonge en voetbaltechnische beloften uit Antwerpen in blok op. In de 9’ verstoorde ‘CR7’ Kyani dit evenwicht door een briljante ingeving en lobde de bezoekende doelman vanop afstand (1-0).

ZC MONTREAL SPORT speelde verder vanuit een sterke organisatie en in de 12’ was Landry er als de kippen bij om een verloren bal in de netten te leggen (2-0). Het spelbeeld kabbelde op en neer… Wanneer het evenwel warm werd voor de Brugse kooi, stond doelman Frédéric als een paal boven water (dat door het dak van de sporthal binnenspijpelde). De ZCB-oys bleken zeer efficiënt en in de 19’ tikte de heroptredende Emiel het leder aan de tweede paal binnen (3-0).

Even bleek de thuisploeg weer last te hebben van de figuurlijke achillespees: vlak vóor de rust milderde Kras (3-1) en…


RUSTSTAND: 3-1


TWEEDE HELFT

Na 8’ scoorden de bezoekers de aansluitingstreffer (3-2). “De aanval is soms de beste verdediging”, dacht T1 en schoof Patience één bank vooruit. Deze tactische ingreep luidde vijf dolle Brugse minuten in.

In de 10’ en 12’ gaf Timo zijn geslaagd debuut nog wat méér glans: telkens op aangeven rondde hij droogweg met een grondscherend schot af (4/5-2). Vóór het kwartier onderschepte de Brugse kapitein de ‘Select’-bal vanop eigen helft en schoof de steal beheerst tussen de benen van de jonge (en overigens voortreffelijke Antwerpse) doelman: 6-2.

ZC MONTREAL SPORT consolideerde vervolgens haar voorsprong en boekte een welverdiende eerste thuisoverwinning met zes doelpunten door vijf verschillende spelers!


SAMENVATTING

Na een ‘bewogen’ periode met enkele ‘onaangekondigde’ beslissingen van spelers, rechtte ZC MONTREAL SPORT de rug en gaf als een ‘blok’ het sportieve antwoord…


SELECTIE ZC MONTREAL SPORT BRUGGE

(8) spelers: doelman Frédéric Warnauts + Boutour Waïel, Debruyne Emiel, Declerck Kyani, De Witte Timo, Fidelka Patience, Lukoki Landry en kapitein Trancez Michael.

 

VERS VAN DE PERS

Deze week besliste de Sportcommissie VZVB dat de wedstrijd tegen El Tigre Halle moet (her-)gespeeld worden vóór 31/01/2021.

 

Verslag: de belle-man…